Visszaküldési irányelv

Jótállási időszak és termékkövetelések

A www.puzzle-vilag.hu áruházban vásárolt árukra vonatkozó jótállás időtartama általában 24 hónap, a használt és értékesített áruk esetében legalább 12 hónap. A jótállási időszak az áru vevő általi kézhezvételének napján kezdődik.
A jótállási szolgáltatást az internetes áruház üzemeltetője biztosítja. Hiányos szállítmány vagy sérülés értesíteni kell 48 órán belül kézhezvételétől szállítmány e-mailben vagy telefonon info@puzzle-vilag.hu hétköznap +421 948 363 999. Később panaszok hiányos szállítást vagy mechanikai sérülés nem ismerhető fel. Hiányos kirakós játékra játékok értesíteni kell 14 napon belül azok átvételét.
Ha panaszkodni szeretne a megvásárolt árukról, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk (kapcsolattartóval) előre. A felajánlott áru (legegyszerűbben a velünk való megállapodás után) kérjük küldjön Xabax s.r.o., Na piesku 8, 821 05 Bratislava, javasoljuk, hogy ajánlott küldeményként küldje el az árut csomagként. Kérjük, ne küldje el nekünk az árut hitelkártyával.
A követelés kézhezvételét követően azonnal kapcsolatba lépünk Önnel e-mailben vagy telefonon, és gondoskodunk arról, hogy a panasz gyorsan megoldódjon.
Az igényelt áruk hibájának azonosítása során a Polgári Törvénykönyv (622. és 623. §) törvényi rendelkezéseit követjük. Kötelezettség nélkül eltávolítunk minden olyan hibát, amelyet késedelem nélkül el kell távolítanunk, vagy az árutovábbítási kérelemre. Ha a hibát nem lehet eltávolítani, és amely megakadályozza az áruk megfelelő venni, mint egy dolog, anélkül, hogy a hiba, akkor joga van kicserélni az áruk és az elállási jog.
A panaszok megoldásához az alábbi jogi módok egyikét választjuk:
 • átadja a javított árukat
 • áruk cseréje
 • az áruk vételárának visszaküldésével
 • azáltal, hogy ésszerű engedményt fizet az áruk árára
 • írásbeli kérelem a kézbesítéshez
 • az áru követelés indokolt elutasítása

 • Abban az esetben, elismerés az állítás akkor a döntést hibás áru váltja darabonként, vagy más módon választott (akár az érték az igényelt áruk), valamint viseli a költségeket a hazatérése és a szállítás új termékek, illetve joga van elállni a szerződéstől, mely esetben Visszatérünk pénzt. A követelés a lehető leghamarabb, de legkésőbb a követelés követelésétől és elfogadásától számított 30 napon belül kerül eljuttatásra. A panasz eredményéről azonnal értesítést kap a panasz lezárását követően, és az áruval együtt panaszjelentést kap.

  Visszavonás a szerződésből és az áruk visszaküldése

  Az ügyfél jogosult a szerződésből való kiléptetés nélkül indokolni A törvény 7. sz. 102/2014 Z.z. fogyasztóvédelemről szóló távértékesítésbe számított 14 napon belül az áru vagy a megkötésének időpontjában az elektronikus tartalom nem szolgáltatott tárgyi eszköz (pl. e-könyvek, szoftver, stb.) Ha egy megrendelés esetén az árut külön szállították, az elállási időszak az utolsó szállítmány átvételének időpontjában történik. Az ügyfél az elállási időszak kezdete előtt is felmondhatja a szerződést. Ha az ügyfél visszavonja a szerződést, az esetleges kiegészítő szerződést törölni fogják. Összhangban § 7 par. 6. sz. 102/2014 Z.z. az ügyfél nem vonhatja vissza a szerződést, amelynek tárgya:
  a védőcsomagolásban nem szereplő könyvek értékesítése és folyóiratok értékesítése, a hangfelvételek, képfelvételek, audiovizuális felvételek, könyvek vagy számítógépes szoftverek értékesítése védőcsomagban, ha az ügyfél kicsomagolta a csomagolást, az elektronikus tartalmak eltérő tárgyi közegben, amennyiben a teljesítés megkezdődött a kifejezett hozzájárulásával az ügyfél és az ügyfél azt mondta, hogy megfelelő tájékoztatást, hogy a beleegyezési nyilatkozatot elveszti elállási jogát, olyan védőcsomagolásban található áruk értékesítése, amely egészségügyi vagy higiéniai okokból nem alkalmas, és amelynek védőcsomagolását a szállítás után megsértették, textil jellegű áruk.
  Az elállási jog akkor kell alkalmazni, írásban, papíron, vagy a regisztrációt más tartós adathordozón (e-mail), ahol használhatja a formában elérhető honlapunkon (tárolására jobb gombbal a hivatkozásra, válassza a „Fájl mentése ”. akkor lehet a számítógépen, és nyomtassa ki). Az időszak kilépést úgy kell tekinteni figyelhető meg, ha azt veszi észre, az elállási által benyújtott utolsó napján az időszak.
  A szerződéstől való elállással a vásárlási szerződés (vagy az elektronikus tartalom nem fizikai adathordozón történő szállítására vonatkozó szerződés) a kezdetektől törlődik. Összhangban §517 par. (1) bekezdése értelmében a vevő csak a szerződés tárgyának részével kapcsolatban (amennyiben a szerződés tárgyát vagy a kötelező érvényű utalványt több cím kiadása) vonja vissza, akkor a szerződést csak ebben a részben törölni kell.
  Ügyfél köteles 14 napon belül a visszavonás időpontjától küldeni az árut vissza a címet Xabax s.r.o., Na piesku 8, 821 05 Bratislava, javasoljuk, hogy az áruk küldött egy csomagot ajánlott küldeményként, az árut nekünk, kérjük, ne küldje utánvéttel. Írja be a megrendelés számát a csomagban. A megtérülés ideje kell tekinteni, ha a megfigyelt áru átadásakor által szállításra utolsó napja közötti időszakban. Az áru visszaküldésének költségeit az ügyfél viseli.
  Termékek nekünk egy teljes körű, sértetlen, lehetőleg eredeti csomagolás és a felhasználatlan, különben ő felel az értékcsökkenésért, amely azért jött létre, mint eredményeként az ilyen áruk kezelésével, amelyek kívül esnek a kezelés megállapításához szükséges jellemzőit és működését az árut.
  A vételár visszatéríti számított 14 napon belül a számla akkor jelezték nekünk, eltérő megállapodás hiányában, különösen azáltal, hogy kedvezményes kuponok, hogy lehet használni a következő alkalommal, amikor vásárolni velünk. Ha csökken, kérjük, jelezze, hogy melyik kompenzáció közül melyiket érdekli. A vételár azonban nem vagyunk kötelesek visszatérni, amíg nekünk nem kapja meg az árut, vagy ha legalább bizonyított ügyfél visszatérő vagy áruk. A lemondáskor az árut az Ön által kínált legalacsonyabb árú szállítási móddal (azaz rendszeres futárszolgálati postaköltségeket is) megtérítjük. A szerződés indokolatlan felmondása esetén az árut visszakapja az Ön költségére.

  Alternatív vitarendezés

  Abban az esetben, ha nem elégedett a megrendeléssel, a leszállított javakkal vagy szolgáltatásainkkal, kérjük írjon nekünk az info@puzzle-vilag.hu címre. Ha az Ön elégedettségével nem követeltük vissza követelését, vagy úgy gondolja, hogy jogsértésünket megszegjük, akkor a 391/2015 Z.z. hogy alternatívát nyújtsanak a vitához.
  ADR lehet használni, mint a fogyasztó (természetes személy), aki azt a következtetést, és a szerződés teljesítése nem jár körén belül a saját üzleti, foglalkoztatási vagy foglalkozás. Az alternatív vitarendezés csak a fogyasztó és az eladó között fennálló, a fogyasztói szerződések közötti távértékesítési szerződésből eredő, 20 eurót meghaladó vitát érinti.
  Alternatív vitarendezési testület a 391/2015 Coll. kérheti a vita rendezéséig legfeljebb 5 € összegű HÉA ​​megfizetését. Javaslatát a 391/2015 Z.z törvény 12. §-ában foglaltak szerint teheti meg. Kívánunk kellemes vásárlást internetes üzletünkben!